Homenieuwsprogrammaons koorbestuurde koordirectiestemmenmeer weten?privacy policy2019 Walburgakerk 17 mrt2018 voorjaar2017 december foto's2017 najaarsconcert2017 Caeciliafeest2017 voorjaarsconcert2013 jubileumconcert 26 mei 20132013 feestweekend 19 en 20 oktober2016 kerstmarktfavoriete links
de koordirectie

CRESCENDO
gemengde zangvereniging

 

 
Onze koordirectie
 
 Foto: Ton Bron  Foto: Ton Bron

Harrie Wijenberg (dirigent)

Harrie Wijenberg is geboren en getogen in Heer op 5 november 1964. Al jong kwam hij in aanraking met muziek en wel bij de koninklijk erkende Harmonie Heer Vooruit en later bij de Koninklijk St. Ceciiakoor in Heer.
Al tijdens zijn studie aan het conservatorium van Maastricht (1982-1989) stond hij als dirigent voor diverse koren en orkesten, o.a. Jongerenkoor Papillon in Maastricht, Jongerenkoor Amby, Gemengd Kerkelijk Koor St. Anna Maastricht, Harmonie Kunst door Oefening Maastricht, Harmonie Meerssen.
Hij kreeg van de volgende docenten les: piet Kinga, Peter Steyvers, Hans Kuypers, Jo Conjaerts, Sef Pijpers en Ger Buitenhuis.
In 1991 voltooide hij zijn studie en legde zich volledig toe op het dirigeren en lesgeven.
Naast de directieopleiding heeft Harrie ook zijn diploma docerend musicus hobo behaald. Als hoboist speelde hij in diverse beroeps- en amateurorkesten, waaronder de Marinierskapel der Koninklijke marine, LSO, Philharmonie Bocholtz en harmonie St. Cecile Eysden.
Momenteel is hij werkzaam als chef-dirigent van het Fanfare Korps nationale Reserve, 1 van de 4 landmacht-orkesten in Nederland. Daarnaast is hij dirigent van Gemengde Zangvereniging Crescendo Amby, Gemengde Zangvereniging Eendracht Sibbe-Ijzeren en Koninklijke fanfare St. Cecilia Kanne.

 Mariëlle Frijns (pianiste en tweede dirigent)

De Kerkraadse Mariëlle Frijns koos op twaalfjarige leeftijd ervoor haar liefde voor de piano verder centraal te stellen in haar leven. Op dat moment kwam zij onder de hoede van de conservatoriumpedagoog Jo Dusseldorp. Haar eerste jaren als student aan het Maastrichtse Conservatorium studeerde ze bij de pianiste Tilly Keessen. Deze fase sloot Mariëlle af met haar diploma voor Docerend Musicus. Aansluitend vervolgde zij haar opleiding bij de Poolse pianopedagoge Barbara Grajewska en behaalde haar diploma voor Uitvoerend Musicus “met onderscheiding”. Dankzij de toekenning van een studiebeurs van het Dorrie Stoop Fonds kon zij haar studie vervolgen bij de concertpianist Levente Kende in Antwerpen.

Haar hart lag inmiddels bij de Kamermuziek en Liedbegeleiding en met deze specialisatie sloot zij dan ook haar conservatoriumopleiding eveneens “met onderscheiding” af.

Verder volgde Mariëlle masterclasses bij nationaal en internationaal bekende pianisten als Rudolf Janssen, Peter Donohoe, Semjon Skigin, Tan Crone en bij het pianoduo Volker en Hans-Peter Stenzel.

Mariëlle Frijns concerteert graag samen met solisten, waaronder Kelly God, Angelina Ruzzafante, Carla Maffioletti en Antonia van der Beesen. Vocale en instrumentale solisten weten de weg naar Mariëlle als pianorepetitor en coach ook te vinden bij het instuderen van en het voorbereiden op liedrecitals, opera’s, instrumentale uitvoeringen en concerten. Als pianocoach heeft zij een pianolespraktijk en geeft zij met veel plezier les aan zowel kinderen alsook volwassenen. Steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen speelt zij regelmatig in diverse kamermuziekensembles en is zij als vaste pianiste/repetitor verbonden aan meerdere koren. Zij geeft concerten in binnen- en buitenland en verleende haar medewerking aan diverse CD-opnames.

Sinds 1994 is Mariëlle vaste pianiste bij Crescendo.

Deze pagina is aangepast op 18 maart 2019

Onze Privacy Policy vindt u hier
.Homenieuwsprogrammaons koorbestuurde koordirectiestemmenmeer weten?privacy policy2019 Walburgakerk 17 mrt2018 voorjaar2017 december foto's2017 najaarsconcert2017 Caeciliafeest2017 voorjaarsconcert2013 jubileumconcert 26 mei 20132013 feestweekend 19 en 20 oktober2016 kerstmarktfavoriete links